HomeHome  
 • FAQFAQ  
 • SearchSearch  
 • MemberlistMemberlist  
 • UsergroupsUsergroups  
 • RegisterRegister  
 • Log inLog in  

 • You are not connected. Please login or register

  What do I desire?

  View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

  1 What do I desire? on Fri Mar 04, 2016 9:37 pm

  View user profile
  Черните коси на младежа прикриваха добре лицето му, въплащавайки го в обстановката на своята малка, тънма стая, от където той гледаше сценария, който се разигра навън. Последен нейн писък и тя беше мъртва, а кръвта й се стече по черните улици на града, оцветявайки ги. Чернокосия, бъдейки това което бе, една емоционално силна личност, бе повлиян много силно от случващото се. Той беше ужасен, но също така беше и разгневен на себе си за това, че не успя да й помогне. Това бавно го убиваше отвътре. Никой не й помогна, никой. Всички просто стояха там и гледаха как мръсния демон я приключи, една жена която просто търсеше изход от това проклето място. Синеокия стоеше зад решетките на своя сив прозорец и отмести поглед встрани.
  - Това ли беше найстина света в които живеем? - Прошепна тихо той, думи който бързо бяха погълнати от мрака на тъмна му стая. Само ако имаше повече сила може би всичко това нямаше да се случи. Може би беше време Даймънд сам да намери пътя до онова място. Не знаеше защо не бе направил това по рано, нямаше спомен за това, а не бе от хората който просто щяха да седят някъде и да чакат.
  Даймънд се отдели от прозореца и постави ръце на стария гардероб. Чу се типичения звук от скърцането на антиката. Отвори го, а отвътре взе обикновенното кожено яке, което слагаше, когато излизаше навън. Излизаше ли всъщност в този враждебен свят? Изглеждаше всякаш всеки ден беше борба за оцеляване. Не можеше да се живее така повече. Той трябваше да намери онази врата и да премине през нея, за да получи отговорите, който търси.
  - Какво ли беше това, което желая? - Тъмнокосият се обърна и излезе от сенките на своята малка стая. Няколко стъпки надолу по старите стълби и фигура му се пренесе в коридора при входната врата, а ръката му стоеше вече на дръжката. Не погледна дори за миг навън през прозореца. Безопасно ли беше? Едва ли.
  - Какво ли щях да избера, ако имах избор въобще? - Тъмнокосия издиша спокойно и я отвори, все пак вече го бе решил.

  2 Re: What do I desire? on Sat Mar 05, 2016 2:17 pm

  View user profile


  "Ето че се появи още един... Какво ли щеше да избере този път?"

  Тъмната ми закачулена фигура бе точно тук до неговата, облегнала се на хладната рамка на тъмен прозорец, до стената, който ни отделяше един от друг. Бях в другата стая и може би това щеше да го стресне малко, ако знаеше че го наблюдавах, макар и от другата страна, аз го усещах. Още когато той прекрачи прага за да дойде тук, аз го усетих. Усещах всички тях. Такова беше значението на моето съществуване.
  Какво правех тук ли? Каквото правеха и всички останали, гледах. Гледах как един по един те избираха и си отиваха, някой се опитваха, но не успяваха и се отазваха. Знаех че изборите им бяха незначителни, знаех че те нямат силата... не... късмета да бъдат родени с магия, но този тук има. Да, този тук бе различен. Още един, който можеше да променя се появи и това беше този тук. Фигурата му се пренесе на долния етаж, ръката му вече стоеше на вратата. Решителен беше. Уви, какво ли щеше да избере, когато дойде времето за избор?
  Ръката му се отпусна и ключалката прещрака. Същата онази сивкава светлина, която осветяваше нощните улици, грейна и тук при него, докато вратата бавно се отваряше. Отвори я. Да, може би не очакваше това което ще види, да му хареса. Но надали изобщо очакваше да види това, което всъщност видя. Пред него не се разкри пейзажа на тъмните градски фигури и оцапани с кръв улици. Вместо това беше една по скоро странна, но ужасно позната квадратна фигура, с една премигваща лампа на тавана и сет от няколко копчета на стената, точно до входа. Отваряйки вратата пред него се разкри... асансиьор. Защо? Как? До къде ли водеше? Какво беше това място? Това нямаше как да кажа, аз само гледах пътя, който беше вървян.

  /Когато погледнеш копчетата, виждаш че може да се отиде до три места, ала вместо обозначение с цифри прочиташ съдба, късмет, игра... Можеш да отидеш на едно от тези места, да се опиташ да разбереш какво става, като провериш друга врата или друг твой, трети избор./  3 Re: What do I desire? on Sun Mar 06, 2016 10:34 am

  View user profile
  Погледа му беше фиксиран. Тялото му замръзна. Това което се случи току що, найстина ли беше реално? Той отвори вратата на къщата в която живееше и това което видя не беше обичайния мрачен пеизаж. Да, може би деня беше проклет. Може би демоните гъмжаха на това място, но да се случи нещо такова. Нещо толкова различно, сивкава светлина, която струеше от привидно малка топчица на тавана, на формата която му беше досъщ позната и присърце мразеше. Асансьор. Даймънд мразеше тази дума. Мразеше и такива пространства, затворени, тесни и без изход.
  - Каква е тази черна магия?!! - Втренченото му зражение показваше познатия стрес, който го облада за секунди. Черна магия. Това беше първото нещо което младия магьосник си помисли, когато видя сивкавия квадрат. Никога не му се беше случвало нещо подобно. - Найстина ли демоните бяха проклели до толкова този свят? Магия ли беше, халюцинаций, или може би нещо друго? - Мислеше си той, докато очите му шареха измежду избора и трите копчета, който му бяха представени. Каквото и да беше това... имаше само един начин да разберем.
  - Навън изглеждаше същото, нали? - Бърз поглед през близкия прозорец потвърди на синеокия, че обстановката отвън найстина бе същата. Което пък означаваше че всичко това беше някакъв капан, някаква постановка, може би демоните го бяха надушили? Да, нямаше друго логично обяснение. Даймънд бързо отвори прозореца и без да се замисля скочи отвън. Малка лукава усмивка беше изписана на лицето му. Дали беше заради характера му, който го караше да се чувства истински жив тогава и само тогава, когато гледаше опасноста право в лицето, или беше заради насладата че някой се опитваше да го хване с нещо такова и не успя, щеше да разберем много скоро, а мисълта за намирането на онази врата, специалната, която беше някъде в града, оставаше истинския му гид, който водеше действията му.

  4 Re: What do I desire? on Mon Mar 07, 2016 7:34 pm

  View user profile
  Малка усмивка окраси вълнението, което изпитах. Знаех че беше различен. Предоставени му бяха няколко избора, няколко различни пътя, уви той избра... не... създаде нов път и пое по него без да се двоуми. Пътищата за достигане на една цел бяха много. Това място не бе по различно, то имаше една цел и много пътища който водеха до нея. Важното обаче бе как ще извървиш пътя до своята цел. Изглеждаше че този тук щеше да осъзнае това по скоро рано отколкото късно.
  Той отскочи през прозореца и тялото му се понесе надолу, уви не беше високо. Приземи се в тъмна зала и мрака го погълна, докато отново същата онази сивкава светлина струеше някъде там отпред, осветявайки мястото. Там стоях и аз и го очаквах, а до мен... зад мен го очакваше той. Неговият тест, неговото първо изпитание. Зад мен стоеше масивна черна, решетъчна врата, а отвъд нея стоеше той, звяра. Той пазеше едно много важно нещо, целта, до която водеха всички тези пътища. Той пазеше онази врата, едната която можеше да промени всичко.
  Всичко това, което желаеш бе там на онова място, но пътя който трябваше да се извървиш до там бе дълаг и осеян с препятствия. Този път започваше от тук. Това беше първото и най-лесно изпитание... а неговото име беше...  Ball

  /Можеш да говориш с фигурата на разказвача, тя стоеше точно там до черната решетъчна врата, зад която стоеше звяра. Можеш да попиташ нещо или друг твой избор./


  Sponsored content

  View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

  Permissions in this forum:
  You cannot reply to topics in this forum