HomeHome  
 • FAQFAQ  
 • SearchSearch  
 • MemberlistMemberlist  
 • UsergroupsUsergroups  
 • RegisterRegister  
 • Log inLog in  

 • You are not connected. Please login or register

  03.Character Rules

  View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

  1 03.Character Rules on Fri Aug 05, 2016 3:55 pm

  View user profile
  Fairy_Law

   CHARACTER GUIDELINES
    Първо на първо, какво прави героят ви изключителен? Има няколко отличителни неща, по който се различават персонажите ви в този форум.

   • Appearance & Personality: Всеки потребител си избира как ще изглежда персонаж му, като външен вид, височина, тегло, цвят на очите, кожата и др. Това е основна част от създаването на герой във всяко форумно РП.

   • Traits: Всеки потребител може да избира характерни черти за своя персонаж. За да създадем определен баланс, играчите трябва да избират както от позитивни, така и от негативни характеристики.

   • Attributes: Всеки потребител решава в каква насока ще развива героя си, колко силен ще бъде той, колко издръжлив или интелигентен ще бъде той. При създаването на герой, всеки получава определена сума от точки, която да разпредели в атрибутите на своя герой.

   • Bloodlines Each character can pick a bloodline that suits their character (limited choices), or take the risk and roll a dice to get a bloodline selected for them (more choices). Certain bloodlines can be unlocked later on and will replace current bloodlines.

  2 Re: 03.Character Rules on Fri Aug 05, 2016 3:55 pm

  View user profile
  Placeholder Placeholder Placeholder Placeholder Placeholder

  3 Re: 03.Character Rules on Fri Aug 05, 2016 3:56 pm

  View user profile
  Traits

  1.The positive characteristics
  Agile (+2): Вие сте особенно гъвкав и пъргав.
  Explanation: Можете да dodge-нете до A-Rank атака, която при нормални обстоятелства би било невъзможно да dodge-нете. (AoE атаките са изключение). Можете да използвате това умение веднъж на една тема.

  Alertness (+2): Вие имате силно и деликатно устроени сетива.
  Explanation: Пасивен B-Rank hearing, sight, and smell buffs.

  Animal Tongue (+2): Способен сте да разговаряте с животни
  Explanation: Себеописателно

  Athletic (+2): Вие имате потенциал за атлетични начинания.
  Explanation: Способност да скочите 5 метра във въздуха. Можете да използвате това умение веднъж на една тема.

  Blind-Fight (+2): Умеете да се биете без да можете да виждате опонентите си.
  Explanation: Себеописателно

  Breath Control (+2): Вие притежавате невероятна способност да увладявате въздуха в дробовете си.
  Explanation: Можете да задържате въздуха си до 3 РП Поста.

  Daunting Presence (+3): Вашето присъствие предизвиква страх у вашите опоненти
  Explanation: Намаля атрибутите Strength и Speed на опонентите ви с едно ниво. Също така играчи с по нисък ранг от вашия са неспособни да се защитят от една ваша атака поради това че биват сковани от страх. Можете да използвате това умение веднъж на една тема.

  Diehard (+2): Вие можете да останете в съзнание след атаки, който биха повалили други.
  Explanation: Повишава атрибута ви Physique с едно ниво.

  Overpower (+2): Героя ви е малко по силен от другите що се отнася до чиста физическа сила.
  Explanation: Повишава атрибута ви Strength с едно ниво.

  High Society (+2): Вие имате добри обноски и сте били обучен да се справяте добре в разговори из социалните кръгове на благородни семейства и други високи нива в обществото, като монарси, благородници, придворни, лордове и дами, както и високопоставени духовници.
  Explanation: Можете да разговаряте с благородници. Тези без тази черта не могат.

  Regeneration (+2): Вие се лекувате много бързо в битка и извън нея. Малки срязвания, кръвоизливи и натъртвания се лекуват на следващия пост.
  Explanation: D-Rank щета се лекува на всеки ваш РП Пост.

  2.The negative characteristics
  Aloof (-1): Характера ви е студен и недоближим, дистанцирайки ви както от приятели така и от непознати. Вашето съзнание си позволява да разглежда другите като глуповати и пълна загуба за вашето време.
  Explanation: Не сте особенно любезени и не правите приятели лесно.

  Allergies (-1): Измъчвани сте от алергий. Може да са нещо просто, но реакцийте към тях ви довеждат до големи проблеми и ви карат да кихате и да се задъхвате постоянно. (Алергийте трябва да са такива, който всъщност биха дошли в игра, а не за са нещо странно и уникално. Напшиете една алергия.)
  Explanation: Всеки път когато алергията ви се появи в игра, трябва да посрещнете последствията.

  Ambitious (-1): Жадувате сила. Парите са хубаво нещо, но чувството да уппавлявате други хора е ви е просто любимо. Много вероятно е да опитате нещо рисковано за да награбите повече сила. Дори когато сделките са рисковани ще се съгласите в повечето случай.
  Explanation: Ще преобърнете приятели за врагове и обратното, когато се появи някаква възможност да придобиете повече сила.

  Amnesia (-1): Неспособни сте да си спомните нищо за своето минало, себе си или семейството си. Живота в миналото ви е черна дупка. Въпреки това някой ден то ще се завърне за да ви преследва. В течение на времето малко по малко ще разбирате за миналото си.
  Explanation: Не може да назовавате нищо от миналото си. Останалите недостатъци са по-скоро непознати на персонажа ви и той бавно ще разбира за тях в последствие.

  Arrogant (-1): Твърдо вярвате в това че сте най-добрия. Вашите идей са най-добрите, вашите дрехи са най-изисканите и просто трябва да разкажете на всички останали колко по-добър сте.
  Explanation: Държите се арогантно от време на време и открито изразявате неуважение и презрение към някого друг.

  Bad Reputation (-1): Имате лоша репутация, която ядосва или се ненавижда от хората. Например може да включва това че сте жесток, че сте красив или пък че нямате късмет. Тази репутация може да не е вярна, но и в двата случая хората говорят.
  Explanation: Трудно комуникирате с NPC персонажи. Някак си те са чували за вас и нещата който са чули не са били много добри.

  Branded (-2): Избягали сте за извършено престъпление и сега имате виден отпечатак. Може би сте били престъпник, роб или някакъв друг такъв незаконен иднивид. Марката е такава че не може да бъде покрита лесно и едно повърхностно претърсване винаги я разкрива. Служителите на правоприлагащите органи като Магическия Съд и Кралството веднага ще ви отведат в ареста, ако видят марката, за екстрадиране или лишаване от свобода.
  Explanation: Имате определен татус на видима част от тялото си, вие посочете къде. Той започва да пулсира всеки път в присъствието на Rune Knights, уведомявайки ги, което от своя страна ще доведе до това да ви арестуват.

  Bravado (-2): Избухлив сте повреме на битка, отказвайки да покажете слабост срещу ударите на враговете си. Или се изправяте и го спирате или бивате ударен в процеса. В допълнение не можете да се биете в защита.
  Explanation: Не може да създавате никакви Defensive магически умения.

  Bruise Easily (-2): Всеки път когато поемете bludgeoning щета, включително и щети от падане забиване в стена и падане от високо, вие ще се наранявате повече от останалите.
  Explanation: Поемате допълнително bludgeoning щета, независимо дали е от магическо умение или не. Този вид щета която поемате е увеличена с един ранг.

  Careless (-1): Поради някаква причина хората винаги успяват да ви се измъкнат от капаните. Просто не можете да разберете как това е възможно. Все пак вие ги хвърляте във своите лесно измъкващи се смъртоносни капани, преди да ги оставите сами със своите непохватни стражи, докато вие зачезвате нанякъде без очевидна причина. Просто не ви бива в нищо.
  Explanation: Никога не може да заловите човек. Това означава че дори и мисии, включващи залавянето на някого, са извън въпроса за вас. Без значение колко добър се по време на своята игра, вие ще направите нещо, което да позволи на другия да се измъкне във върховния момент.

  Clumsiness (-1): Имате неблагодарния навик да бутате и събаряте неща, или пък да се спъвате.
  Explanation: Просто сте непохватен. Трябва да извършвате акт на непохватност от време на време. В битка прецаквате една от пет атаки от непохватност.

  Cruel (-1): Имате садистична черта, която ви кара да изпълнявате акт на жестокост без да има определена причина. Разбира се това не ви прави атрактивен за другите. В повечето от случайте даже бихте предпочели да извършвате жестокостите си върху тези който са ви под нивото, отколкото някого когото виждате за равен. Носите със себе си обаче и едно перманентно петно, за това което сте, защото все пак и слуховете си имат своя начин да се разпространяват.
  Explanation: Често трябва да изпълнявате акт на жестокост.

  Curiosity (-1): Вие сте много любопитен човек и намирате разкриването на мистерии от всякакъв род, за неустоимо. Уви в повечето случай любопитството ви надхвърля здравия ви разум. Това ви кара да проверите нещо необичайно, дори и то да изглежда че може да е опасно.
  Explanation: Ще навлезете дълбоко в горите, в който никога преди не сте били. Няма да се обърнете настрани когато видите замъка, който никога не сте виждали. Това може да ви въвлече в много опасни ситуации.

  Daredevil (-2): Вие се чувствате истински жив тогава и само тогава, когато гледате смъртта право в лицето. Персонажът ви е пристрастен към тръпката от живото-застрашаващи изживявания, докарвайки себе си до предела, всеки път когато е възможно.
  Explanation: Не можете да откажете на възможността да влезете в битка с нещо или някого, който е по-силен от вас. Вие също така сами доброволствате по-трудните и рисковани ситуации да остават за вас, когато сте в група.

  Dark Secret (-1): Вие сте различен от обществото и приятелите си. Имате си тайна и не искате никой да знае за нея, а тя наистина е ужасна.
  Explanation: Ще си мислите за своята тайна веднъж на десет РП поста. Тя няма да излиза на яве, но случи ли се, пазете се! Кой знае какво ще си помислят за вас.

  Derangement/Insanity (-1): Поради обстоятелства извън вашият контрол, нещо постоянно ви подлудява. Може да имате когнитивна мозъчна дисфункция или пък сте видял нещо, което смъртен никога не е трябвало да вижда и силно ви е повлияло. Изберете Derangement/Insanity за персонажа си от изброените в листа по долу.
  • Generalized Anxiety Disorder: Персонажа ви страда от различни физически и/или емоционални нарушения. (Посочете едно).
   Explanation: Персонажа ви има тенденцията да прещраква от време на време според зависи проблема си.

  • Depression: Симптомите на това нарушение включват промени в апетита, наддаване или губене на тегло, недоспиване, чувство на постоянна умора или отпадналост, чувство на безполезност или вина, а в редки случай и халюцинации, въображения, апатия или мисли за самоубийство.
   Explanation:

  • Motor Tension: Нервност, болки, тикове, безпокойство, лесно се стресирате, лесно се уморявате, и прочие. Всички атаки включващи сила, рефлекси и сръчност търпят наказание.
   Explanation: Ще пропускате една от пет магически атаки поради неспособността да се прицелите.

  • Obsessions: Не можете да спрете да си мислите за една определена идея, образ или непрекъснат импулс, често включващ несдържаност и неувереност. Тези идеи често са неприятни за персонажа ви, но пък са толкова силни че по време на стрес (като например битка) ще ви попречат да се концентрирате достатъчно, дори и живота ви да зависи от това.
   Explanation: Персонажът ви ще си мисли за идеята, която го обсебва веднъж на пет РП поста.

  • Compulsion: Изпитвате нуждата да извършвате определено действие, като например да пипнете вратата отляво, отдясно и отгоре преди да преминете. Въпреки че и вие самите се съгласявате с това, че тези действия са безсмислени, нуждата да ги извършите е по силна.
   Explanation: Персонажът ви трябва да извършва своето нещо когато се сблъска с него, независимо от последствията, дори и те да включват самонараняване.

  • Phobia: Персонажа ви е повлиян от някаква фобия и непрестанно се страхува от определено нещо или ситуация. Осъзнавате че страха ви е нелеп и нерационален, но пък е достатъчно притеснителен, че се стремите да отбягвате стимулите. (Валидни са само реалистични страхове. Опишете фобията си.)
   Explanation: Персонажът ви не може да се изправи срещу нищо, което съдържа страха му.

  Envious (-1): Изглежда че всички я карат по-добре от вас. Имат си повече пари, по яки прищявки и гаджета. Понякога сте склонен да завидите дори за най-малкото нещо. Често ви ненавиждат заради постоянното мърморене и погледи зад гърба на този на когото завиждате.
  Explanation: Държите се завистливо от време на време.

  Extravagant (-1): Харесва ви да живеете на широко. Бирата никога не ви е в предпочитанията, щом може да си позволите най-качественото вино вместо нея. Не сте доволен с нищо по-малко освен с най-добрата стая в хотела. В допълнение всички услуги или предмети, който закупувате струват с 25% повече. Все пак най-доброто винаги си има цена, нали?
  Explanation: Вие ще заплащате с 25% повече когато закупувате нещо.

  Fanaticism (-1): This can be a substantial disadvantage for a character, though it requires significant roleplaying commitment on the part of the player. The fanaticism can be dedication to a particular cult, religion, or god, or it can be more worldly-based, in the sense of overwhelming loyalty to a state, a military presence, or to a particular leader. Whatever their sources, the different types of fanaticism have several things in common. If a certain code of behavior is called for by the belief, then the character must conform to that behavior even if it conflicts with the immediate goals of the character and his companions. While fanaticism is not necessarily evil, it may certainly become tiresome to those who do not share the fanatics beliefs.
  Explanation: Силно отстоявате своите вярвания дори и те да вървят против моментните ви цели или пък да застрашават живота на хората за който ви е грижа.

  Fragility (-2): Поради сериозен дефицит на витамини в своето детство (или нещо подобно), вашата костна система не е от онези твърдите, типични за момчетата кости и се чупят по-лесно в сблъсък срещу bludgeoning щета.
  Explanation: Bludgeoning щетата, която поемате е увеличена с един ранг.

  Greedy (-1): Парите карат очите ви да светят от радост. Колкото повече, толкова повече, стига да има за какво да се харчи. Често когато разпределяте предмети измежду компанията ви в края на някоя мисия, нещо може да ви подкани, някое лъскаво съкровище може да ви накара да награбите колкото се може повече злато.
  Explanation: Реагирате различно, когато в играта се намесят пари.

  Harbinger of Ill Omen (-1): You seem to be cursed to forever bump into a specific person, time and time again. Each time you do, something bad happens not long afterward. This person in no way does this purposefully, it just happens with alarming frequency.
  Explanation: You will have character assigned to you by roleplay department of staff who will enter you threads randomly from time to time. When this happens, staff will change the conditions of your thread against you. Such as heavy storm, avalanches or beasts catching onto your smell.

  Hedonistic (-1): Обожавате да си прекарвате добре. Купонясвате прекалено много, пиете и ядете прекалено много. Имате проблем пред това да се сдържате и да откажете покана, когато ви предложат питие или пък някакъв друг вид наслада. Пада ви гарда и не можете да се въздържите от свалка или две. Просто не ви е в природата да отказвате на такива неща.
  Explanation: Винаги се впускате когато ви офертират да си прекарате добре. Питиета, жени (или както ви вървят вкусовете), ако ще дори да сте по средата на най-опасното място в замък, който сте нападнал с приятелите си, решавате че ще останете в стаята, в която има вино и красиви момичета, дори и да има шанс те да са чудовища.

  Inattentive (-1): Your mind has a habit of drifting off at inopportune moments. It flits from one thought to the next so fast that you have trouble getting it to concentrate on the here and now. As such, you are particularly unaware of your surroundings.
  Explanation: You must drift off at least one out of five posts.

  Indecisive (-1): Знаят ви с това че сте нерешителен, когато сте изправен пред трудни решения и такива който трябва да вземете в рамките на секунди. Ако сте поставен в ситуацията да избирате между това, да оставите врага ви да се измъкне или да спасите любимата си от това да я хвърлят в яма със змии, по-скоро ще започнете да агонизирате в ситуацията докато нещо, вик за помощ от любимата ви, ви накара да й помогнете.
  Explanation: Отнема ви прекалено много време когато вземате важни, а понякога и не чак толкова важни решения.

  Intolerance (-1): Имате си определено нещо което не харесвате. Може да бъде животно, тип хора, ситуация или нещо от сорта. Имайте на предвид че прекалено тривиални или нелепи неща не се броят. Неща като да не харесвате пица с маслини защото я искате с домати, нямат никаква реална РП стойност и не са позволени.
  Explanation: Трябва да бъдете много отвратен и недоволстващ, когато нещото което не ви харесва се появи в игра.

  Judgmental (-1): Бързо оформяте мнения и ги променяте много бавно след това. Също така имате склонността да съдите хората спрямо външния вид и облеклото им.
  Explanation: Трябва да бъдете много отвратен и недоволстващ, когато нещото което не ви харесва се появи в игра.

  Lazy (-1): Никога няма да вършите повече от колкото работа се налага. Разчитате на останалите да вършат неща, като да издигнат палатките, да сготвят и да останат да наблюдават лагера през вечерта. Като цяло винаги сте готови да се отдадете но каузата, да си помързелувкате малко. помръззва.
  Explanation: Помръззва ви отвреме на време. Никога няма да вършите повече работа от колкото всъщност се налага. Не може да печелите допълнителни награди от мисии.

  Lecherous (-1): Имате похотлива душа и тенденции често да преследвате насладите на плътта. Мъж или жена (Както ви вървят вкусовете) е почти неустоимо изкушение за вас.
  Explanation: Отдавате се на изкушенията си лесно. Дори и в битка! Ако се биете срещу някого от предпочитания пол вие по-скоро ще предпочетете битката да завърши по другия начин.

  Merciful (-1): Имате милостива душа. Не обичате насилието, не обичате да наранявате хора и всеки път когато станете свидетел на подобна случка оставате без думи.
  Explanation: Не можете да убиете никого, NPC или други. Това също означава че мисии, който специфично изискват да убиете нещо, звяр ако ще, не могат да бъдат извършени от вас.

  Misfortunate (-1): Късметлийските измъквания са неща който се случват на другите хора. Вашият късмет не е ужасен, нямаше да оцелеете толкова дълго ако беше. Просто не е достатъчно добър. Погледнете го по този начин: ако ви трябва поне малко късмет за да се измъкнете от дадена ситуация, очаквайте да си останете в нея доста за дълго.
  Explanation: Всякаква ситуация базирана на късмет няма да бъде във ваша полза. Всички мисии, който изискват от вас да метнете един зар, ще метнете два вместо това и ще продължите игра с по гадната цифра, която се е паднала от двата зара.

  Overconfident (-1): Нищо не е извън възможностите ви. Ако искахте, щяхте да победите дори и най-добрия Маг на света, просто до сега не сте имали причина да го направите. И със сигурност този трап в земята не е достатъчно широк за вас, че да го прескочите.
  Explanation: Високо ви е самочувствието и лесно се палите. Всеки който се опитва да ви подмами в нещо, битка или друго, ще успее.

  Overzealous (-1): Неспособен сте на слабо мнение. Всичко в което вярвате, вярвате сякаш живота ви зависи от това. Всичко в което не вярвате, мразите с огромна страст. Често ви прещраква да защитавате някое от своите вярвания, без значение колко неподходящо може да е времето, мястото и последствията от такава сцена.
  Explanation: Ако някой противоречи на вашите вярвания, вие силно ги защитавате, дори и човекът да е ваш приятел.

  Proud (-1): Не обичате да приемате помощ от другите. If a gift or offer of aid smacks of charity or pity even the slightest bit, you grow indignant and refuse it.
  Explanation: Трудно приемате помощ, ако ще дори под формата на магически предмет. По време на битка, дори и да губите, по скоро ще откажете помощ, защото наранява гордостта ви.

  Reckless (-1): Липсва ви емоцията наречена страх. Тя обаче често е важна насока която държи хората на страна от това да вършат глупости. Разбира се вие дори не настръхвате, когато видите възможно най-страховития звяр, но също така и не чувствате нуждата да побегнете, когато очевидно ви превъзхождат.
  Explanation: Никога не бягате от битка, дори и срещу някого по-силен от вас.

  Righteous (-1): The end justifies the means. You are willing to perform morally repugnant actions in order to achieve noble goals. Unfortunately, this can alienate those people who might support your cause if you didn't use such heavy-handed methods.
  Explanation: Вашите вярванията ви водят толкова силно, че сте способни да изпепелите цяло село, което крие крадеца, ако това ще убие и него.

  Shy (-1): Много сте срамежливи и понякога дори отбягвате да общувате с другите, когато е възможно. Станете ли център на внимание се вцепенявате. Не очаквайте лесно да можете да изнасяте публични речи.
  Explanation: Никога не проговаряте първи в теми. Никога не започвате битка първи.

  Talkative (-1): Имате проблем с това да си държите плановете за себе си. Идеите ви са просто толкова умни, че трябва да ги кажете на другите, за да може да гледате възхитените изражения по лицата им, докато им го казвате и за да ви казват колко сте умен.
  Explanation: Трудно пазите тайни. Вашата черта често ви кара да разкриете плановете или злите си схеми на грешните хора.

  Tongue-Tied (-1): Винаги когато нещо важно стане на въпрос тази ваша черта се проявява в пълна сила. Имате тенденцията грешно да назовавате факти, да забравяте, да бъркате имена и като цяло да казвате грешните неща.
  Explanation: Всеки път когато се опитате да обясните нещо на някого, мешате имена, изпускате неща, прескачате част от историята и прочие.

  Trusting (-1): Не вярвате в това че другите са способни да ви излъжат. Все пак хората по принцип са си добри, нали?
  Explanation: Лесно се доверявате на другите. Ако някой лъже вие по скоро ще му повярвате.

  4 Re: 03.Character Rules on Fri Aug 05, 2016 3:58 pm

  View user profile
  Attributes

  Всеки персонаж разполага с атрибути, определящи както физическите така и магическите му качества. Всичко това ще бъде обяснено след малко, но нека обобщиме накратко. Всеки атрибут бива от 1-во до 6-то ниво. Всеки играч автоматично започва с 1-во ниво на всеки атрибут. При създаване и повдигане нивото на своя герой вие ще получавате определен брой точки за разпределяне в тези качества.

  1.Strength
  Това е вашата физическа сила. Тя определя колко силен сте в близък бой и колко умело боравите с оръжия. Имайте на предвид че по силните оръжия в играта изискват това качество.
   Level 1: Героят ви не може да носи оръжия.
   Level 2: D-Rank Weapons
   Level 3: C-Rank Weapons
   Level 4: B-Rank Weapons
   Level 5: A-Rank Weapons
   Level 6: S-Rank Weapons  2.Physique
  Тава е вашата издръжливост. Тя определя колко щета може да понесе героя ви преди да се зачете че той е припаднал (10%) или е мъртъв. Издръжливостта не е задължително решаващия фактор в една битка, а по скоро средство да припомни на някой хора, че имат лимит.
   Level 1: Героят ви първоначално може да понесе щетата на една A-Rank атака, всяко следващо ниво ще вдига този ваш праг с още:
   Level 2: една D-Rank щета
   Level 3: една C-Rank щета
   Level 4: една B-Rank щета
   Level 5: една A-Rank щета
   Level 6: една S-Rank щета


  3.Agility
  Това е съвкупността от способностите бързина, ловкост и реакция. Тя определя колко бързо се придвижвате, колко ловък сте в битка и колко високо можете да отскочите. (Не бъркайте бързината със скоростта с която замахвате и реагирате по време на битка, те зависят от вашите роулплей умения, но има една определена зависимост която трябва да спазвате. При разлика от 2 нива опонента ви е осезаемо по-бърз и ловък от вас, което означава че ви е изключително трудно да проследявате движенията му, камоли атаките му.)
   Level 1: 7 m/s Speed, 0.5m Jump
   Level 2: 8 m/s Speed, 1m Jump
   Level 3: 9 m/s Speed, 2m Jump
   Level 4: 10 m/s Speed, 3m Jump
   Level 5: 12 m/s Speed, 5m Jump
   Level 6: 14 m/s Speed, 8m Jump


  4.Concentration
  Това е вашата концентрация. Тя определя колко по вещ и умел сте в употребата на своята магия. Магическите ви умения струват по-малко.
   Level 1: N/A
   Level 2: -5MP
   Level 3: -10MP
   Level 4: -15MP
   Level 5: -20MP
   Level 6: -25MP


  Sponsored content

  View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

  Permissions in this forum:
  You cannot reply to topics in this forum